Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

Κινδυνεύουμε να χάσουμε πάνω από 70 δις ευρώ..


Εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , προχωρήσει σε εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή για την οικονομία (με βάση τους συμβούλους του Γ. Παπανδρέου που προτείνουν στον πρωθυπουργό να το πράξει) , τότε κινδυνεύουμε να χάσουμε πάνω από 70 δις ευρώ σε Δημόσια περιουσία, διότι ώς γνωστόν λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν..


Πως γίνεται τώρα αυτό ; Απλά , η Χώρα χρωστάει πάνω από 300 δις ευρώ σε ομόλογα , τα οποία τα έχει πάρει από τράπεζες (πιστωτές) του εξωτερικού. Για να σου δώσουν οι πιστωτές χρήματα , δηλώνεις κάποια στοιχεία ότι η οικονομία σου είναι αυτή. Τότε οι πιστωτές κρίνουν με βάση τα στοιχεία που έχεις δώσει στην δημοσιότητα , εάν τους συμφέρει να σε δανείσουν με αυτό το επιτόκιο (όσο πιο χάλια οικονομία έχεις , τόσο πιο μεγάλο το επιτόκιο είναι , διότι ο πιστωτής παίρνει μεγαλύτερο ρίσκο , άρα θέλει και μεγαλύτερο όφελος) και προχωράνε σε δανεισμό ή όχι.

Από τον Οκτ. του 2009 (δηλαδή από την αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) τα Ελληνικά ομόλογα έχουν χάσει το 30% της αξίας τους.

Εάν λοιπόν η κυβέρνηση ακούσει τους συμβούλους του Πρωθυπουργού και πάνε σε εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή και η επιτροπή αποφασίσει ότι οι πρώην υπουργοί (δηλαδή δημόσιοι λειτουργοί) φταίνε για την παραχάραξη των στοιχείων της Ελληνικής οικονομίας και με την σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής αποδεικνύεται η απάτη , οι πιστωτές θα ξεκινήσουν αγωγές διότι εξαπατήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο και έχασαν χρήματα.

Το ποσό των χρημάτων που έχασαν και θα ζητήσουν να πάρουν οι πιστωτές , είναι το ποσό του ποσοστού που έχουν χάσει τα Ελληνικά ομόλογα , δηλαδή τουλάχιστον 70 δις ευρώ.

Έτσι η Ελλάδα θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να παραδώσει Δημόσια Περιουσία στους ξένους πιστωτές της με απόφαση δικαστιρίου (θα δείξουν δηλαδή ότι δεν ξεπουλάμε , αλλά εφαρμόζουμε τον νόμο..)

Ξεγράφτε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ , Αιγιαλό , ΕΟΤ , δικαιώματα εξώρυξης μεταλλευμάτων , πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλη την χώρα κτλπ , για 70-90 δις ευρώ..

Και όλα αυτά με την επίσημη σφραγίδα της Βουλής για "να τηρηθεί ο νόμος.." και να αποδωθούν πολιτικές ευθύνες (νομικά θα έχουν παραγραφεί τα αδικήματα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών..) σε 2-3 άτομα..

Αξίζει λοιπόν να χάσουμε όλα αυτά για να λέμε "επίσημα" απατεώνες τους κλέφτες ?



Όχι.. αλλά μάλλον κάποιος θα βγάλει μίζα από όλη αυτή την υπόθεση.. Εσείς ποιός λέτε να είναι ? Γιαυτό έλεγε "λεφτά υπάρχουν.."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου