Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Αίγυπτος: Τη «σαρία» θέλει να εφαρμόσει η Αδελφότητα!


 


Είναι απορίας άξιον εάν ο αρχηγός της CIA που βρίσκεται στην Αίγυπτο για να συνεννοηθεί υποτίθεται για τα θέματα ασφαλείας της περιοχής, θα ζητήσει διευκρινίσεις για την ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την οποία προέρχεται ο νέος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, ότι κύρια πηγή για τις αρχές και τις αξίες του νέου αιγυπτιακού Συντάγματος, θα πρέπει να είναι ο ισλαμικός νόμος, η «σαρία»!
.
Πρόκειται για μια λεπτή διαχωριστική γραμμή, καθώς το προηγούμενο Σύνταγμα έκανε αναφορά στις «αρχές της σαρία», ενώ πλέον οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, κυρίως οι ακραίοι σαλαφιστές, επιθυμούν οι «αρχές» να αντικατασταθούν με το «επιταγές», δηλαδή να δίδεται η δυνατότητα πλήρους εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, με ότι αυτός προβλέπει, από… κομμένα χέρια, μέχρι κεφάλια!
Το μεγάλο ερώτημα απευθύνεται πλέον στους χαζοχαρούμενους πολιτικούς του δυτικού κόσμου που κόπτονταν για την προώθηση της δημοκρατίας στον μουσουλμανικό κόσμο. Δημοκρατικότατα εξελέγη ισλαμιστής στον προεδρικό θώκο και δημοκρατικότατα θα μπορούσαν να ζητήσουν και να περάσουν την εφαρμογή της «σαρία», ασχέτως αν τουλάχιστον ένα 45% του πληθυσμού διαφωνεί αφού ξέρει τι τους περιμένει στη συνέχεια.
Πόσο δημοκρατικό είναι για όλους εμάς της Δύσης να υποβάλλεις σε αυτό το βασανιστήριο μεγάλο τμήμα της κοινωνίας που υποτίθεται ότι είναι πλησιέστερα στις δικές μας αξίες; Ποιος θα τους προστατεύσει αυτούς από την επέλαση των δικών μας «δημοκρατών»;

Link
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου